Az Éjgoblin szív örökké dobog...

Warhammer. Puszti. Blog. Nagyjából össze is foglaltam ezt az oldalt. A terepasztalos kalandjaimat örökítem meg, okulásra, szórakoztatásra, elrettentésre.

Kaba és a Csatanővérek története...

2011.07.09. 23:30 PUSZTI

A Meteor földjének szülötte, maga Kaba fia Kabaman fog ezúttal regélni az Éjgoblinszíven egy cikkcsere keretében. Öreg pajtim oldalára kikerült a "how-to-make-goblin farkasszekér" bejegyzésem ( http://daxikaba.blogspot.com/2011/06/puszti-es-farkasok.html ), most pedig őt olvassátok! Egy pár képpel megtoldottam a bejegyzést. Sejthető melyikkel. =D

 

 


Üdv minden Éjgoblin szív Olvasónak!

 A mai bejegyzést nem más, mint kedvenc kabai ork mágusotok írja, Kabaman! Cserébe Puszti farkasszekeres cikkéért lerovom a tartozásomat, és én is írok egy kis okosságot vendégként szögedi komám lapjára.

 Két téma volt, amiről tudok írni bőbeszédűen: az egyik az, hogy vettem egy halom Rúna, Dragon és Duelist magazint a hőskorszakból (90'-es évek vége), a másik meg az új 40k kedvenceim, a Sisters of Battle (avagy Witchhunters) pletykákról és áttekintő. Puszti úgy döntött, tartsuk fent a blog csöcsös szintjét, és maradjunk szemérmetes apácaharcosainknál.

 De most jól kitolok Vele, mert csak azért is a másik témáról fogok írni, azaz a... a... elfelejtettem, kicsi a cache az agyamban. Hol is jártam? Ja igen, a Sisters of Battles.

 

 

Kik ők?

Az Adepta Sororitas, azaz a „Nővériség”, vagy „A császár leányai” egy teljes mértékben nőkből álló haderő az emberiség vallásának szolgálatában, amit a Minisztórium Eklézsiájának is nevezendő. A lányokból álló haderő az egyházközösség harcoló egysége, akik könyörtelenül kiirtják a korrupció és eretnekség gyökerét az emberi társadalomból, és minden Adeptus Terra-beli szervezetből.

 

Természetesen vannak átfedések a Nővériség és az Inkvizíció között. És bár a kettő teljesen külön szervezet, az Ordo Hereticus nem hivatalos testőrségeként vagy harcosaiként gyakran harcolnak a kíméletlen inkvizítorok oldalán.

A Nővériség az egyetlen hivatalos katonai ereje, ugyanis a „Passzív Rendelet” kimondja, hogy az eklézsiát nem vezetheti semmilyen férfi katona. Ez egyben korlátozza a szervezet erejét is, másrészt oka is van erre a Sororitasnak, ugyanis egy férfi már nagy port kavart közöttük régebben...

 

Röviden:

Az Inkvizícióval két sereg harcol kéz a kézben: a főleg férfiakból álló Ordo Malleus, akik a démonokat, a káoszt és egyéb hipertéri szörnyűséget a Birodalom határain KÍVÜL keresik és vadásszák, és minden tagjuk (legalábbis a 90%-a) pszichikus képességekkel rendelkezik. Ezzel szemben a lányok a Birodalom határain belül ténykednek, hasonló célokkal, bár ők egyáltalán nem rendelkeznek pszichikus képességekkel, és ha tehetik, ki is irtanak mindenkit, aki a leggyengébb jelét is mutatja, és nem a birodalmi szabványnak megfelelően járnak el.

 

Miért most a nagy rajongás irántuk?

Puszti:  Nagy cickók + power armour? Mi kellhet még? ^.^

A válasz egyszerű. A harmadik kiadásban kaptak egy nagyon hangulatos kódexet, azóta a nekronokkal, a taukkal csak ülnek formás popóikon, és várják a megváltást egy új kiadás személyében. Én is kíváncsi vagyok az új figuráikra és szabályaikra, de itt is kijelentem, szerintem a nekronok jobban megérdemlik már a vérfrissítést. Utána persze jöhetnek, ami várhatóan 2012-ben lesz.

Előtte azonban kapnak valami White Dwarfos két részes kódex ápdétet (ami nagyot fog dobni az amúgy teszkósújsággá degradálódott újság eladási statisztikáján és színvonalán). Én meg fogom venni, és ha lesz rá időm, azt is kivesézem a magam ízlése szerint a blogon.
Ennek a WD-s kiadásnak valószínűleg az az oka, hogy a nekronok szeptember (vagy annál későbbre) tolódnak, és addig nincs, ami kitöltse a 40k-s űrt. A lányok meg úgyis playtest alatt vannak, ezért úgymond „alfa előtti béta” tesztet adnak ki belőlük. Cseles.

 

Mik a pletykák?

Figurák: Mint a sötét eldáknál, itt is teljesen újonnan öntött figurákról beszélünk. A pletykák szerint nagyon sok választható fej lesz a kereten, melyből lesz egy sisakos, és egy sima. De szólnak némelyek arról is (akik már talán látták őket), hogy apácás fátylat is kapnak, olyan divatos Kobra vezér arceltakarósat (Kobra → GI JOE). Új penitent engine, repentia, papok, nőisebb bolterek, új backpackok, és olyan részletes és izgalmas pózú modellek, hogy ihaj-csuhaj.

Talán kapunk addig egy Fájnkeszt Arcost, Death cultost vagy GK Henchment, nem várható új kódexig, hogy új doboz sistákat kapunk. Pletykák szólnak sajnos arról is, hogy egy dobozban csak 5 sista lesz, de ennek én nem akarok hinni, hisz egy alap troop 10-nél kezdődik, és felmehet 20-ra is...

Legújabb pletyik szerint még a boszivadászok is kapnak egy új fajta repcsit, de ezen meg sem lepődnék.

 

Szabályok:

A WD-s szabályok NEM a végleges szabályok lesznek, de elég hasonlóak a végkifejlethez. Sok szabály lesz átkoppintva a GK-ból természetesen.

Stickmonkey, egy viszonylag megbízható hírkiszivárogtató szerint „Sisters love their rides”, azza perverz magyar nyelvre fordítva a csajok szeretnek lovagolni. Ami azt is sejteti, hogy érkezhetnek motoros  jányok, vagy valami teljesen más (repressorok???).
A faith, azaz a hit szabályok is megváltoznak. Most már 5+-ra aktiválódnak a hitcselekedetek, és minden egységnek más-más lesz ez a cselekedet. Azaz nem lesznek többé közös, mindenki által felhasználható hit akciók, sőt nem is kell őket egyetlen fázisban kiosztogatni és felhasználni. A fel nem használt faith pontok NEM lesznek átvihetők következő körökre.

A cikk során felhasznált pletykák forrásai:

http://natfka.blogspot.com
http://www.heresy-online.net/forums/

 
Egyelőre ennyi pletykát tudok, amit érdemes tudni, de lehet ennek fele sem lesz igaz. Jó lenne, ha ki lehetne belőlük rakni egy ütősebb kis sereget COW-ra, de ha a modellek gagyik lesznek, akkor nem hiszem, hogy csak azért kigyűjtenék belőlük 2000 pontot.

 

Üdv:

Kaba

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ejgoblinsziv.blog.hu/api/trackback/id/tr833053853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ck 2011.07.25. 21:04:22

Jó kis cikk, nagyon tetszett. Látom Puszti azért hozta a formáját :D
süti beállítások módosítása