Az Éjgoblin szív örökké dobog...

Warhammer. Puszti. Blog. Nagyjából össze is foglaltam ezt az oldalt. A terepasztalos kalandjaimat örökítem meg, okulásra, szórakoztatásra, elrettentésre.

Skaven-ork csatajelentés

2011.01.15. 23:00 PUSZTI

 

Ck pajtimmal már mind a ketten kiéheztünk egy kis kardcsörtére, így játszottunk egy 8. kiadásos meccset. Én kb a tavaszi HÉT óta nem játszottam, így kissé le voltam maradva a pontos szabályokkal. Mint kiderült ő is...

 

 5 perc alatt (ilyen még nem volt) írtam sereglistát. Csak gyalogság volt nálam, így nem volt túl nehéz dolgom.  Közben befut a ződ kistestvérem, Ali Dí! Hurrá, a ződek számbeli fölényben. Dí azon felül, hogy hozta a hangulatát, igen komoly mértékben hozzátett a szabályismeretünkhöz. Igaz, hogy ő kb több mint egy éve nem játszott, de jobban vágja a szabályokat, mint kb a fél klub együtt.
Cknak ajánlottam, hogy ez legyen egy mágiamentes meccs, gyakoroljunk. Ellenfelem ragaszkodott, én nem pakoltam mágiavédelmet, mert az orkok kemény gyerekek!
 

Scroll, csak a gyáváknak kell!!!
                        /Puszti a mágyiaügyi miniszter/




Orkok
40 fős éjgobbóosztag íjjal
25 fős ork osztag lándzsával pajzzsal
30(-5?) vadork, két csoppával
2*10 ork íjász (hátha 10 lövésből le bírnak szedni valami vépöntímet)
10 farkas
9 pók
+2 Fekete ork nehézpáncélban pajzzsal, és egy gobbó BSB a Spider zászlóval

Patkányok
2*30 slave
2*30+ klánpatkány
mókuskerék (doomwheel)
30+ plague monk
+ valami LVL 0 mérnök, egy LVL 2 varázsló generális




 

I. kör

Felpakolgattunk, Ck kezd. Oké, nekem megfelel, úgyse érném el lövéssel. Mivel lőni nem tud ő sem, trappol előre, varázsol.

 Ellenállhatatlan erővel felém küld valami undoírtóságot, de a soraim előtt csapódik be a sablon. Viszont befigyelt a miscast, aminél a balszerencsés karakter és osztaga kapott nagysablont...
 

Remek. Jól kezdődik. Én a körömben kijövök oldalt a pókokkal, a farkasokkal még sakkban tartom a rabszolgákat, megindul a vadork osztag, hogy majd hátha elkapja valahogy a klánpatkányokat, aztán irány a csuhásregiment. A goblinok elkezdték egymást csapkodni a vesszőkkel, bátran leszarva a tökéletes célpontként feléjük száguldó kereket.

 

 II. kör

Kezd kiéleződni a helyzet. A talicska begurul elém, leszed 3 goblint, feltolja a slaveket balon, középen, meg a klánpatkányokat. Én bátran nekiküldöm a lándzsásokat a Júdeai Nemzeti Front Elit Öngyilkos alakulatának, a pókokkal riogatok. Vagy a kereket, vagy a klánpatkányokat. Lövésfázis. A 36 goblin lő, az 5 sebből 1 marad a kerékben...



Eközben a lándzsások szintén jól tolják, becsattintják a gecigránátot, lerobban 1 ork, 1 wépöntím, 2 szerzetes, 1 patkány. A Júdeai Nemzeti Front Elit Öngyilkos alakulata megmutatta. :D A lándzsásokkal sikeres Ld teszt, maradok, kicsit forgok, mert jön az áldás:


III. kör

A lándzsások is, meg a goblinok is kapták a rohamot. A kerék ráfaragott, mert az éjgoblinok összekapták magukat és lecibálták a cickányt a tetejéről és seggberugdosták. A lándzsás orkok sajnos el lettek kalapálva, a boss belevert egy sebet kihívásban a főmókusba, de az osztag megfutott és beérték. A fedezék mögött kempelő íjászok meg lefutottak utána kb 2 körön keresztül.
A szerzetesek üldöztek, egyenesen a vérszemet kapott goblintömeg elé, akik sortűzzel fogadták őket a körükben, halomra lőve a szőrös férgeket.


A klánpatkány egység pedig kicsit dobott, nem sikerült kimocorogni az ork rohamzónából, így oldalbakaptam. A vadorkok rohama alatt összeomlott és menekült, de nem értem utol.

Ezalatt a farkasok már otthagyták a bal oldalt, megettek egy mortar teamet és jöttek középre. A pókok meg egy belviszályteszt hatosa után besétáltak pár incsre a velük szemező osztag elé. Elég távolra nem tudtam volna menekülni, hogy ne érjen el, az íjászok a monkokal voltak elfoglalva, így kénytelen voltam rohamozni, bízva a lándzsában...
...ééés láss csodát, levertem 4-5 patkányt, ami pont elég volt egy döntetlenre. Köv körben viszont lebontott és elindult a fogócska. A vérgőzös vadork kocka, aki a másik klánpatkány osztagot megindította a saját táblaszéle felé, most jött üldözni ezeket, míg ezek a menekülő pókokat kergették. A pókok leszaladtak, a patkányokat elkaptam, biztos ami biztos, ráküldtem az íjászorkokat is a torony mellől, akik eddig nem sok midnent csináltak. Csodaszép harapófogó volt, pár patkány túlélte, hogy lefusson. A vadorkok által korábban megugrasztott, hazafelé rusholó patkányok után küldtem a farkasokat, hogy legyalulják őket. Ám a kis férgek összeálltak. 

 

Túlélők                                                   Veszteségek                                                       
Orkok
40 fős éjgobbóosztag íjjal                    25 fős ork osztag lándzsával pajzzsal
30 vadork, két csoppával
10 ork íjász                                          10 ork íjász
10 farkas                                              9 pók
Fekete ork boss                                   Fekete ork boss
Goblin BSB

Patkányok
30 slave                                             30 slave    
30 klánpatkány                                    30 klánpatkány      
                                                           mókuskerék
                                                           30+ plague monk
                                                           mérnök, varázsló generális


Tanulságok:

  • A slavek nem jók. Ck fluffos, de hülye listát rakott össze. Slavek helyett hoztam volna inkább ratogrét.
  • Ork íjász fölsleges a gobbók mellett. Inkább helyette legközelebb pumpwagon. Úgyis készülgetnek.
  • A gobbók jók a pók zászlóval. Esetleg többen is lehetnek. kb 250 pont körül volt az osztag hősöstől mindenestül. Mással nehezen tudtam volna megoldani a kereket. Max csukkával, de az se ennyire effektív. Ugye ott 4+ra találni kell, 4+ra sebezni, ő meg 4+ra le bírja szedni.  Ez szép, de kb 6 lövésre van időm. Itt meg körönként megeresztek 40 lövést. 5+, 6+(pár méreg) 6+. Rosszabbnak néz ki, de túlterhelhető ezzel bármi. Úgy vélem...

4 komment

Címkék: goblin ork skaven csatajelentés

A bejegyzés trackback címe:

https://ejgoblinsziv.blog.hu/api/trackback/id/tr392586721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ck 2011.01.22. 15:08:29

Nájsz. Ha lenne itt ilyen lájkolnám. Jó lett Puszti, és végre én is befejeztem az enyémet!

kabaman 2011.01.22. 21:29:30

Jó kis csatajelentés, kérek szépen még sok ilyet!

A mérgezős gobbóíjászok tényleg a legjobb fegyver a kerék ellen. Csodálom, hogy nem rejtettél közéjük fanatikusokat.

PUSZTI 2011.01.23. 02:31:16

@kabaman: Rajta leszek, rajta leszek!
Skaven ellen fanatikus pontkidobás. Egyedül a rare választások ellen van értelme, mert sima patkányokat alapesetben az orkok verik, a nagy dögökre meg ott a sortűz. Ami ugye kiszámíthatóbb, és nem önveszélyes.

Aidor 2011.11.05. 08:56:40

ezt hol játszottátok? :D
süti beállítások módosítása