Az Éjgoblin szív örökké dobog...

Warhammer. Puszti. Blog. Nagyjából össze is foglaltam ezt az oldalt. A terepasztalos kalandjaimat örökítem meg, okulásra, szórakoztatásra, elrettentésre.

Sir Robin históriája

2011.01.29. 00:24 PUSZTI


"Bátor, jó Sir Robin ím elindult vala,
nem féltette az életét bátor Sir Robin.
Cseppet sem félt ő, nem ám, hogy meghalhat kínosan
Bá-bá-bátor Sir Robin
Még az sem riasztotta el, hogy péppé verik fejét
Lecsavarják orrát, vagy kinyomják a szemét.
A lábát széttörik és testét elégetik,
máját felvágják s hagymásan megsütik..."
Beverve fej és kitépve szív,
szétszaggatva máj, kihúzva bél,
fülcimpa lenyírva, nyelv tűzrevetve..."


                 youtube.com/watch
                                                    

 Peták pajtimmal is lejátszottam egy meccset. Ő kb az új kiadás megjelenése előtt pár hónappal vágott bele a bretonn seregbe az ork, törpe, skaven mellé. De most lovag-láz van, úgyhogy őket hozta. 1500 pont volt megbeszélve, de csak a terepasztal mellett derült ki az örvendetes hír, hogy 1000 pontot tud kirakni. Ezek után büntiből lefaragásnál nem néztem a core-spec-rare megkötéseket.

Ork:
BO boss reroll to hit fegyver,
Goblin, spider banner
25 fekete ork
49 éjgoblin íjjal
2 csukka
Tarack

Bretonn:

Paladin, valami olyan fegyverrel, amit nem tudott használni
BSB
Damsel
8 fős ék
Trebuche
12 íjász karókkal
25 man at arms


 

 

Felpakolgattunk, gondoltam bármi jöjjön át a fák mellett, azt szitává lőjük, a maradékot meg megcsapkodjuk. Én kezdhettem, remek. Apróbb helyezkedések, várni a lovagrohamot, esetleg, ha túl közel tolja megkockáztatni egy rohamot a feketeorkokkal. A két csukka lő, 1, 1. Sebaj, még van időnk. Peták nem követte el azt a hibát, hogy túl közel tolja, kb 12 incsre megállt és a lovagok oldalába tolta a parasztokat. Itt némi vita merült fel, hogy az óriás hogy rohamozik, tud-e fordulni közben, stb. Mivel nem volt alapdobozos piros mérőpálca csapkodásra, ezért kénytelenek voltunk üvöltözéssel eldönteni.
 

A szegediek körében él egy régi hagyomány, hogy az alapdobozokhoz adott, rosszul méretezett piros mérőpálcával döntik el a vitás helyzeteket. A másik, nyelvőrző népszokás volt, ha valaki fölöslegesen használt angol kifejezést (csárdzs! - Rohaaam!), akkor arra rásuhinthatott mindenki, aki elérte ültéből.
                                                                                /Puszti az etnográfus/
 

 Elndöntöttük, hogy akkor mi legyen az óriás rohamával, majd kezdem dobálni az belviszályokat. Gobbók megvan, orkok 1. Remek. (elfelejtettem, hogy köztük ül a BO hős, aki ilyenkor lerendezte volna ezt a problémát, sőt, esetleg WAAAGH-olni is tudott volna auto menetelve...) Ettől függetlenül Tarack odaszökellt a parasztokhoz, és légies könnyedséggel felvett egyet és eltett emlékbe. Azok elrontották az Ld tesztet, de sikerült egy sebet beverni a konokul álldogáló óriásomba. Közben a csukkáknál helyreállt a rend és leszedtek 2 lovagot. A goblinok is nyílzáport zúdítottak a fák mögött sunnyogó lovagokra, kb valami 40 goblin érte el őket,  és a mozgás+ nehézfedezék miatt elkezdett 7+ra lövöldözni. (Akik kevésbé járatosak az ilyen lehetetlen feladatokban: ilyenkor dobni kell, aki hatost dob, az dob újra és 5+ra sikerül eltalálni az osztagot) Beszaladt 5 seb, ebből lehullott 1 lovag. Remek, 1 sornyit elkoptattunk belőlük! Az ő körében erőlködő damsel egy kiadós aranyéren kívül nem hozott össze semmit, a trebu besült a körére. Az íjászok leszedtek 4-5 gobbót.
A berohamozó Sir Robin és osztaga lendületből leszedett tán 2 orkot, meg a lovak is egyet. Hiába, a feketeorkok kemény gyerekek. A paladin kihívott, belevert 1 sebet az osztagbajnokba. Én visszaütöttem, és leszedtem a lóról 4 úri ficsúrt. Ez volt a meccs döntő pillanata. A lovagok nem futtatták meg az osztagot. Az Ldteszet megdobta. Ezalatt Tarack tovább mókázott a besorozott parasztokkal, most megevett egyet, ők pedig belevertek még két sebet. Ekkor döbbent rá a trollóriásom, hogy ezek bizony bántják őt!

Az én körömben a goblinok előzékenyen elkezdték lőni a damselt. Pont annyit teljesítettek, amennyit kell, 2 nyílvessző járta át a bretonn varázslónőt, aki mehetett tusolni.
 

Ezalatt a közelharba ragadt lovagoknál a paladin kihívott, és ekkor előlépett a fekete ork hős. A kétségbeesetten hadonászó lovag el sem találta, míg a jókiállású ork legény magabiztosan leverte a gecibe. A tömeg is a párbajt figyelte, mert közben csak egy lovagnak dugták föl a seggébe a lándzsáját. Itt viszont már nem sikerült megdobni az Ld-t, így hátraarcot vágtak és irány a táblaszél.  Közben Tarack komolyra vette a figurát és elkezdte taposni a jobbágyokat, nyolc fekvemaradt, a többiek megfutottak. Ám sztahanovista óriásunk utolérte őket és 100%-osra teljesítette a tervet.
 

Ekkor döntött úgy Sir Robin, hogy feladja a játékot. Innentől teóriahammer, de a maradék kr kör alatt fölszámoltam volna a maradék 2 osztagot valószínű. Én vesztettem kb 10 figurát.

 



Tanulságok:

  • Az óriás ismét bizonyította, hogy kiszámíthatatlan. Mókajátékra jó, hisz egy tetves agrártermelői gyűlés 3 körig elszórakoztatta.
  • Elgondolkodtatóak a fekete legények. Hiába drágák, kőkemények. Csak ne lőjék le őket...
  • Játék közben odafigyelni: Fekete ork hős elmaradt waagh-ja, a damsel elfelejtette hozzáadni a varázslásokhoz a szintjét.
  • Most derült ki, hogy ha nincs varázsló a seregben, akkor nem kapom meg automatikusan az ellenfél powerkockáinak egyikét. Jó tudni.
  • Nem 1000 pontra lett kitalálva a játék.

"Robin a bátor elszaladt
Bátran elfutott, el ő!
A vész láttán ahogy tudott,
farkát behúzva elfutott.
Úgy messzire s ina szakadt,
midőn nyúlként bátran szaladt.
Előre ő, csak lassan jutott,
mert közben többször elcsúszott.
A bátrak-bátra hős, Sir Robin..."

2 komment

Címkék: ork peták csatajelentés bretonn

A bejegyzés trackback címe:

https://ejgoblinsziv.blog.hu/api/trackback/id/tr392622238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kabaman 2011.01.30. 13:03:34

Jó kis csatajelentés, bár látszik, hogy régen játszottatok Warhammert ;-)

pl. A black orkok sohasem verekednek egymással, ha egyest dobsz nekik, és ha 7+-ra kell találni, akkor előbb 6+ és aztán 4+. (8+-nál kell 5+, 9+-nál megint 6+, és 10+-nál impossible)

PUSZTI 2011.01.30. 13:18:15

Hmm. Jogos az észrevétel. A fekete orkoknak nem is kellett volna dobni.
A lövést, meg ellenfelem bogarászta ki a nagykönyvből, lehet elnézett egy sort.

Na, ezért kell leporolni a régi dolgokat, hogy ne a HÉT-en kelljen megtanulni...
süti beállítások módosítása