Az Éjgoblin szív örökké dobog...

Warhammer. Puszti. Blog. Nagyjából össze is foglaltam ezt az oldalt. A terepasztalos kalandjaimat örökítem meg, okulásra, szórakoztatásra, elrettentésre.

Pontok föltétele...

2013.12.28. 19:16 PUSZTI


Nos, az előző posztom kurta volt és –őszintén szólva - kissé öncélú is. Arra volt jó, hogy a fölgyülemlett lelkesedésem kicsit levezesse. Az utóbbi 3 napot arra szántam, hogy kissé fölmérjem a futó terveket.

Szólj hozzá!

Föl! Támadunk!

2013.12.07. 14:37 PUSZTI

Vérfrissítés érkezett a szegedi közösségbe, csatlakozott Styx. A lelkesedése átragadt rám és billenytűzetet ragadok ismét.

Hirtelen nincs semmi épkézláb összeszedett munkfolyamatom, amit be tudnék mutatni, mert munka mellett egyelőre megpróbálok élni. Úgyhogy tervbe vettem, hogy fölmérem, mi mindent sikerült az elmúlt 10 év alatt fölhalmozzak...
Majd ha ezzel megvagyok, elő tudok írni egy tervet, amit a legutolsóhoz hasonlóan nem fogok tudni betartani, de legalább lesz egy elhatározás. Apró lépések. Apró lépésekkel a cél felé.


Viszont találtam egy oldschool honlapot, megéri átnézni, főleg ha szereted a régi modelleket és festéseket.

http://realmofchaos80s.blogspot.hu/

1 komment

Címkék: oldschool

Tomb King vs. Dark Elves 2000p

2012.12.28. 00:23 PUSZTI

Most, hogy dolgozom, öröm volt hazajönni. Kivételesen Tirold felvette a telefont és leegyeztettünk másnapra egy csatát. Előhalászta öccse Tomb Kingjeit és leporoltuk őket 2000 ponton.

Szólj hozzá!

Bretonnia vs. Dark elf 2000p

2012.11.09. 23:14 PUSZTI

Gorgatz kiszabadult egy délutánra a tanulásból és összemértük erőinket 2000 ponton. Idővel befutott Bodri is, aztán a csata után kipróbáltuk a skirmish rendszer merénylet küldetését.

kockák.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: sötételf bretonn

Adolf a pokémon visszatér

2012.10.28. 22:26 PUSZTI

Most nem csatajelentés lesz, hanem pár festett figurát fényképészkedtem le a nagyérdeműnek, ugyanis az utóbbi hónapokban mindenki elfoglalt volt.

festős blog.JPG

Szólj hozzá!

Címkék: festés goblin

Sötét elf - patkány

2012.08.31. 23:36 PUSZTI

Véget ért a nyár, az utolsó "szabad nyár". Mostmár ha minden igaz, dolgozó fölnőtt leszek. Vagymi.
Igyekeztünk minél többet hammerozni, de a blogra nem igazán kerültek föl batrepek.

Most a nyár utolsó fényei közepette összejöttünk Ck valamelyik lakásában, hogy a suli/meló előtt játszunk egy jót.
Mivel mindeki késett, így én Ck-val toltam egy 1100 pontos csatát. DE vs. Skaven. Ellenfelem lusta volt a készülő démonjait előkaparni.

Párhuzamosan folyt egy HE-Lizard (Tirold-Bobo) mégkőzés, illetve utána egy HE-VC (én-Bordi). Utóbbit egy kis győzelemmel nyertem, de végig küzdött mind a két oldal, mert csak az utolsó 2 körben dőlt el. A mágiám kivételesen erős volt és nagyban segítette a győzelmet.

Volt némi vita arról, hogy honnan kell mérni a rohamtávot, de még a komolyabb verekedés előtt megoldottuk 4+ra.

De akkor jöjjön egy "teszkógazdaságos" csatajelentés:

Szólj hozzá!

Címkék: skaven sötételf csatajelentés

Szeged-Szentes Napok III.

2012.07.01. 22:15 PUSZTI

Felelevenítettük a hagyományokat, áthívtuk a szentesi pajtásokat, hogy eldöntsük, ki a legény a gáton.

0.jpg

2 komment

Breton - ork csatajelentés 2500p

2012.07.01. 21:45 PUSZTI

Gorgatz mesterrel nagyjából egyszerre végeztünk a vizsgáinkkal, így adott volt a lehetőség, hogy csapjunk egy kis összezördülést. 2500 ponton. Nos igen, ő nem aprózza el.
.

Szólj hozzá!

Címkék: csatajelentés bretonn

Búcsú

2012.04.23. 17:34 PUSZTI

"…Ideje van a vetésnek, és
Ideje van az aratásnak.
Ideje van a nevetésnek, és
Ideje van a sírásnak.
Ideje van a születésnek, és
Ideje van a halálnak.
Mindennek meg van a maga ideje..."
                            (Hyppokratesz) 

2 komment

Címkék: bretonn

Nemes Elf - Breton csata

2012.04.02. 23:10 PUSZTI

A bejegyzéseim alapján azt lehetne hinni, hogy egy verhetetlen generalisszimusz vagyok, pedig szó sincs erről. Csak érthető okokból az ember szívesebben áldoz arra az idejéből, hogy a saját győzelmét villogtassa. Épp ezért, hogy lássunk egy kis szopóálarcot, következzék egy rövid, inkább összefoglaló, mintsem jelentés.
 

1 komment

Címkék: elf bretonn

Logó

2012.03.11. 00:48 PUSZTI

Kabaman ismét emeli a blogom fényét! Ám mivel anno bedobta a törölközőt, már csak gra-fikál. Sorra kerülnek ki komám keze közül kujon kreatúrái képeken.
 

1 komment

Kaland-Játék-Kockázat

2012.03.09. 00:06 PUSZTI

 

Nemrég jubilált a Kaland-Játék-Kockázat sorozat. Szerintem a warhammeresek többsége anno rongyosra olvasta a regényeiket. A kiváltságosoknak megvolt a Titán című összefoglaló is.

Szólj hozzá!

...

2012.03.02. 03:05 PUSZTI

Eltávozott közülünk Hubi.

Visszakerestem az inkvizitor topikban, hogy mikor is ismerkedtünk meg. 2006.12.16-án született az első bejegyzése az akkori Aidornak. Ez a nick, még az animés korszakából maradt meg.

Hi all, nah szóval jelentkeztem Pusztinál(vagyis inkább õ keresett meg vmikor h mennyek le gémelni), csak elõre szólok h teljesen kezdõ vok. Amúgy bretonom van, kezdõ battalion + 2 damsel, 1 lord, meg 1 zászlós. Ha szívesen látnak, és van aki szívesen segítene “kezdõ” meccseket nyomni szívesen megyek. És 1kérdés, 40k-sok mennyien vannak, és milyen fajokkal?

 

Akkor még 40k-s BT(?) marine sereggel tolta és akkoriban vette meg a breton sereget, amit később eladott és a káoszra nyergelt át.
Kigyűjtötte 4-6000 pontig, majd belekezdett az ogrékba nagyjából, mikor én az elfekbe. Aztán jöttek a vámpírok, de azok Balánál landoltak egy fél éven belül. Talán csatát sem láttak.

Hubival, Csubival, Petákkal voltunk az első versenyünkön, a 2008-as X. F.F.Z-n.
Emlékszem, hogy megérkeztünk kora délután és nekiálltunk a szobánkban festeni, mint az őrült, hogy a versenyre festett sereggel jöhessünk.

Ezen versenyen volt, hogy Petákkal nem tudtak megegyezni, hogy ki is vette azt a bizonyos 50 forintos ásványvizet és közösen itták meg. Aminek a végén otthon Hubi arca a kétszeresére dagadt, mert elkapott valami szájretket Petáktól...
Jellegzetes cucca volt a kék-sárga zsák, a fagyisdobozkban tárolt figurák és egy bőr tolltartó, amiben azokat a buta fekete és fehér kockáit tárolta.


Hubival nehéz volt eljutni a játékig. Nehéz volt lebeszélni, hogy mikor játsszunk, mert sírt, hogy úgyis kikap. Meg ha nagynehezen összeültünk, akkor kezdett sereglistát írni. Egy óráig, mert közben folyton járt a szája. De mikor leültünk egymással szemben, akkor már jó volt. Korrekt ellenfél, fairplay játékos, jó barát. Persze játék közben is sírdogált, hogy milyen gyenge a káosz. (Ez még akkor volt, mikor a káoszlovagok egyedül megették a másik fél seregét...)

Ha ezt most olvasná, akkor minden bizonnyal posztolná, hogy ne rinyáljak, mert én is sírós vagyok. =)

 

Viszlát Öreg Barátom!


youtube.com/watch

1 komment

Song of Blades

2012.01.27. 02:20 PUSZTI

Legutóbbi posztban mindenféle krootot ígértem, de ehelyett Szőkével nagyot kalózkodtunk, aztán végül terepgyártás lett belőle az új játékhoz. Ő csinált egy kutat, meg 4 sátracskát, én meg egy Fachwerkhausét, meg egy omladozó kalmárházat. Jöjjön egy rövid ismertető a SoB-ról.

 

Szólj hozzá!

Címkék: sob

Festős nap a Sárkánytűzben

2012.01.22. 02:28 PUSZTI

Ma szombatra volt meghirdetve egy festősnap a Sárkánytűzben. Mire odaértem, már teli volt az asztal biccekkel, meg figurahegyekkel. Még érkezésem előtt bejött valaki és eladott egy Assault of Black Reach dobozt, meg egy Chaos Marine battleforcet egy doboz démonnal 12 000 forintért. Utána a boldog tulaj kiárusította amire nem tartott igényt.
Így sikerült az alábbiakat betenni a „kosaramba”:
1 káosz marine
1 posessed
1 terminátor POLC-cal
1 deffkopta
1 marine warbike
3 démon
3 műgyanta kerítés/akadály
egy köteg fűmoha

Ezen felül befutott életem első bérfestési megrendelése. A kikötés annyi volt, hogy ne legyenek csúnyák. =D Ezt bízom benne sikerül teljesíteni. 12 krootot, meg 2 shapert kaptam, illetve, hogy graveyard earth legyen a bőrszínük.
Úgyhogy a következő festett figura képek azok krootok lesznek. =)

A nap harmadik wargameres mérföldköve az volt, hogy Szőke mesélt a Song of Blades nevezetű játékról. Egyelőre én is csak annyit tudok róla, hogy fantasy, skirmish/warband és RPG jellegűen tudsz figurát építeni statokkal, felszereléssel.
Ugye milyen bitangjól hangzik? Végre pályáre kerülhet egymás mellett a démonett és a fekete ork meg a zombi. Első nekifutásra egy hüllőcsapatra gondoltam. Van egy ősrégi chaos snakemenem, 4 bog thog ambusher, meg egy szintén régebbi kiadású lizardmen salamander. Brrr. Engem máris megvett. Már csak az kell, hogy a szabálykönyv ne legyen túl elborult.
Érdeklődőknek ajánlom:
http://data.hu/get/4647109/sobah.zip

Az estét Ck-val meg Szőkével Sherlock társaságában zártuk.
http://www.youtube.com/watch?v=MvCHBNNxsUQ
 

Szólj hozzá!

Címkék: 40k sob

Skaven - Éjgoblin csatajelentés

2011.12.30. 00:51 PUSZTI

Hosszas hammermentes időszakot tör meg a poszt, ugyanis a szentesiek óta nem voltam füvön. Festegettem, de nem jutottam el képekig, szóval azok váratnak magukra.
Ellenfelem csak hosszas könyörgés után dugta csak ki a kis patkány orrát, mert követketkező hétvégén nyelvvizsga. Bodri gondolom otthon van Szentesen, Hubi utolérhetetlen, Tirold ismét rinyapina volt és terelt. Ennyit a csapatról. 
Ja, és mivel a belassult csapat 2 hónapja nem képes Hubitól elhozni a cuccát, ezért egy honvédségi lópokrócon játszottunk, ami remek "műfű" volt. Egy Anubisszal és némi szélfútta homokkővel alakítottunk terepet.
 

4 komment

Címkék: skaven csatajelentés éjgoblin

Szeged-Szentes Napok II.

2011.11.05. 00:20 PUSZTI

A Fluffisztánon sikerült összeismerkedni a szentesi különítménnyel és annyira jól sült el, hogy megtartottuk a 2. Szeged- Szentes napokat! Anno egyszer még a régi hősidőkben lejöttek a fiúk, csak akkor én sajnos nem tudtam megjelenni, de most nálam tartottuk, így pótoltam a mulasztást. 2 körül érkeztek,fölnyalábolva Szegeden Hubit is. Ck épp wellness-hétvégét tartott a Duna-kanyarban, Tirold megeltűnt. Szokásos.

2 komment

Címkék: káosz vámpír szentes ork elf csatajelentés

Doboznyitás

2011.10.12. 14:39 PUSZTI

Anno még előző vizsgaidőszak környékén adtam le egy rendelést amiben többek közt szerepeltek a cyber-sassunák. ( ejgoblinsziv.blog.hu/2011/05/07/fuuuuuuuuuuuuuuuu )
Aztán hosszas levelezés után kiderült, hogy nem is lesz elérhető a továbbiakban a Dark Age  által gyártott modell, de a befizetett pénzem vásároljam le nyugodtan. Vagy esetleg vissza is fizethetik. Úgy voltam vele, hogy ezt már egyszer kifizettem, szegényebb nem leszek tőle, hát nézzünk érte valamit.

Sok gyártót végignézve, ügyelve a financiális korlátokra a Relics cégen akadt meg a szemem. Érdekes és hamar megszerethető modellekkel. ( www.maelstromgames.co.uk/index.php )
A 3 fajból gondolkoztam a tündérkéken, meg a rongybabákon. De végül győzött a Karácsonyi lidércnyomás-Coraline vonal és a Britanan Empire muskétásai kerültek a kosárba, meg egy doboz mágnes.Így zárult le a majd féléves rendelésem. =)

 

Szólj hozzá!

Címkék: mágnes empire relics britanan

Bretonnia - First Blood

2011.09.19. 03:33 PUSZTI


Kifolyt az első vér, amit az új lovagok fakasztottak. A pénteki összejövetelen Ck és Tirold (skaven vs HE) szórakoztatta el egymást 2000 pontból, Hubi meg én 1250 ponton mértük össze erőinket. A sors fintora, hogy ellenfelem első serege épp bretonn volt.

7 komment

Címkék: káosz csatajelentés bretonn hubi

Sopping

2011.09.17. 01:16 PUSZTI

 

1 komment

Címkék: bretonn pembroke

Nem hagyunk hátra embert!

2011.08.08. 16:45 PUSZTI

 

Nem hagyunk hátra festetlenül senkit! A mai bejegyzés egy összegzés lesz, hogy miket szeretnék kifesteni az elkövetkezendő 1 szabad hónapomban.
 


                               

       

2 komment

Címkék: festés

Skaven-Nemes Elf csatajelentés

2011.07.26. 23:51 PUSZTI

Nos, a Fluffisztáni csaták még váratnak magukra, mert az hosszú cikk lesz, addig midenesetre egy kis 2000 pontos patkány-elf mérkőzést jegyeznék le. Szokás szerint Ck cickányai ellen folyt a hadakozás.
 

Szólj hozzá!

Kaba és a Csatanővérek története...

2011.07.09. 23:30 PUSZTI

A Meteor földjének szülötte, maga Kaba fia Kabaman fog ezúttal regélni az Éjgoblinszíven egy cikkcsere keretében. Öreg pajtim oldalára kikerült a "how-to-make-goblin farkasszekér" bejegyzésem ( http://daxikaba.blogspot.com/2011/06/puszti-es-farkasok.html ), most pedig őt olvassátok! Egy pár képpel megtoldottam a bejegyzést. Sejthető melyikkel. =D

 

1 komment

Doboznyitás

2011.07.03. 04:02 PUSZTI


Lezárult a vizsgaidőszak, így nyugodtan fellélegezhetek és előkotorohatom az aszkézisem miatt száműzött figurákat. Illetve a "frissen" érkezettekről tartok egy doboznyitó posztot.
 

Szólj hozzá!

FUUUUUUUUUUUUUUUU

2011.05.07. 19:18 PUSZTI

Mert mikor az ember megrendel valamit, az pedig a vizsgaidőszak nyitányára érkezik csak meg, az rossz. Így most Para mesternél pihen a békaember csapat, mert az átvevésükkel kockáztatnék egy "II. Világháború a mediterrániumban" és egy "Középkori magyar törvények" c. óra vizsgát.
A további rendelésben szereplő cyber-sassuna meg még a maelstormnál várja, hogy feladják. Vííí!

 

 
                           

Szólj hozzá!