Az Éjgoblin szív örökké dobog...

Warhammer. Puszti. Blog. Nagyjából össze is foglaltam ezt az oldalt. A terepasztalos kalandjaimat örökítem meg, okulásra, szórakoztatásra, elrettentésre.

Szeged-Szentes Napok II.

2011.11.05. 00:20 PUSZTI

A Fluffisztánon sikerült összeismerkedni a szentesi különítménnyel és annyira jól sült el, hogy megtartottuk a 2. Szeged- Szentes napokat! Anno egyszer még a régi hősidőkben lejöttek a fiúk, csak akkor én sajnos nem tudtam megjelenni, de most nálam tartottuk, így pótoltam a mulasztást. 2 körül érkeztek,fölnyalábolva Szegeden Hubit is. Ck épp wellness-hétvégét tartott a Duna-kanyarban, Tirold megeltűnt. Szokásos.



Mivel nem volt leosztva előre a csaták párosítása, ezért miután kockákkal kidobtuk, hogy Szeged-Szentes rangadó lesz, rövid gondolkozás után úgy döntöttünk hogy összállnak az Ork Népi Fölkelők és az Ork Kistérségi Húsfeldolgozók Szövetkezete 4500 pontból, velük szemben pedig fölsorakoznak a Khorn Kutyák, a Nagarrothi Mészárosok Céhe és a Szilván Nekromantaképző Tanulóköre.

Gorgatz: 2000p

Sámán LVL4
Sámán LVL1
6 Troll
40 Fekete ork horda
55 Éjgoblin
Pókanyó
2 Mangler Squig

Puszti: 2500p
Goblin Warboss farkason
2 Éjgonlin boss
Ork boss malacon

24 éjgoblin +3 fanatikus
26 éjgoblin +2 fanatikus
5 póklovas
6 farkaslovas
25 Vadork
25 Vadork
25 Vadork
6 Vadork malaclovas
5 Ork malaclovas
3 Spear chukka
10 Squig hopper
Farkasszekér
Vaddisznószekér
Pumpány
DEZSŐ


Az ellenféllel gondok lesznek, de nézzük:

Laci: 1500p
LVL 4 Boszorkánynő
30 Executioner
5 Cold-one Knight
Cauldron of blood
20 Spearelf

Bodri: 1500p
Generális
Varázsló
5 Éteri Knight
5 Éteri Knight
Valami 40-50 fős Ghoul horda
Varghulf

Hubi: 1500p
Hős lovon
10 Khorn Knight
2 Khorn szekér
25 Warrior



A fölpakolásnál az ellenfél remekül helyezte föl az osztagait, középre a masszív kockák, a szélekre a lovasság, mind a két oldalra egy-egy éreti osztag, hogy ne bírjunk könnyen keríteni. A szekerek közelharcot támogatni elszórva szintén jó ötlet volt, amit esetleg én másképp raktam volna, az Batman. Ha kirakja az alsó oldalra, akkor az ottani kis osztagokon simán behozza az árát. Felálláskor ehelyett farkasszemet nézett az óriással, a vadorkokkal, meg a fekete orkokkal. Ők pont nem azok, akiket a terror meghat. Az éjgoblinok elé beténferegni meg finoman szólva is bátor dolog...

Akkor jöjjön a mi fölpakolásunk ostorozása. Míg az ellenfél 11 osztagot rakott föl, mi 25 egységgel kellett számoljunk... Így kissé feszengtek az orkok a pályán.
Mi is középre suvasztottuk a nagy kockákat, néhol a páncélozottságra tekinttelléve goblinokkal színesítettük a sort. A jobb oldalra meg beszórtam a zavaró, kiszámíthatatlan veszélyes elemeket. Valamelyik esetleg leköti a szellemlovasokat, akkor a többi szépen elkezdi oldalról végigőrjöngeni a többi osztagot.Gorgatz vezette a balszárnyat, én a jobb oldalt kommandíroztam nagyjából.

A küldetés a torony tartása lett volna. Mi kaptuk a lehetőséget, hogy rakjunk bele osztagot, de nem volt olyan 20 fő alatti osztagunk, aki foglalhatta volna, így úgy döntöttünk, hogy nekünk a torony nem pálya, "sóval fogjuk behinteni /.../vérfürdőt rendezünk, és vérgőzfürdőt is!" (www.youtube.com/watch )

A körökkel most így nem foglalkoznék, egy, mert nem emlékszem pontosan, kettő random fényképeztünk.


Az orkok szépen nyitottak, a goblin tüzérség 1 sebre lelőtte az egyik szekeret, Gorgatz mágusa pedig megidézte Gorkot és Morkot, akik végigtáncoltak az ellenfélen. Északi éteri lovasság 1 főre apadt, a káosz lovassága megfeleződött. A hidegvérűek rohamát angolos eleganciával várták be a trollok, hogy aztán méltóságteljesen telibeokádják őket.
A farkasok épp bent állnak a terep takarásában, de majd következő mozzanatként rohammal, meg oldalbakapással összeomlasztják a maradék szellemlovast.
DEZSŐ gyermeki mosollyal odaszökkent Betmenhez, aki belevert neki 2 sebet. Majd megrohamozta a szekér is. Úgy néz ki az óriásom tényleg eléggé gyermekded lelkületű, mert az eddigi bevetésein is amíg nem kapott sebeket, nem is vette komolyan a dolgot. Úgy látszik a vér kell, hogy kihozza belőle az állatot, ugyanis ezek után lezúzta a szekeret, majd következő körében egy ütéssel betörte a denevér fejét, egészen szegycsontig.

A képen épp szájbaszekszualizálja DEZSŐ szegény denevért az arranyargaló malaclovasok szeme láttára.

A következő képen már sajnos nem ennyire vidám a helyzet, mert az élőhalottak főosztaga megfuttatja a feketeorkokat generálisostól, trollostól. o.O" Finoman összenézünk Gorgatzzal, hogy ezt nem így illett volna. Sikerként könyvelhettük el, hogy agyonverték az osztagban levő Wright Kinget, aki regenerálós zászlót lengetett.
Tőlük följebb egy érintetlen vadork osztag és a pók várta az öt főre apadt káoszlovasságot, aki elköveti azt a hibát, hogy berohamozza a Pókapót. Kaba mester a nagy statisztikus esetleg kiszámolhatja, hogy milyen esélyeik voltak.
A toronytól jobbra álló osztaguk gyáván bekucorodott a toronyba és onnan leskelődve hozta meg a győzelmet. Ugye a küldetés szerint az győz, aki tartja...
A fekete körtalpon feszítő mangler squig átrágta magát a káoszharcosokon, akik rendületlenül meneteltek előre. Bizonyítási kényszerük alól pár fanatikus és Gork lába menetette föl őket végleg. Itt sajnos egy sötételf mágikus eszköz hatására eldurrant szegény ork mágusunk, illetve ebben a körben dobta föl a talpát a kis sámán is, így kissé ki lettünk szolgáltatva az ellenséges mágiának. De, lássuk meg a rosszban a jót, nem kellett mágiafázissal húzzuk az időt. :D



 Itt már nagyjából kirajzolódik a csata vége. A goblinosztag önfeláldozóan berohamozza a torony mellett álló elf osztagot.
A terv az volt, hogy ne tudja elkapni a malaclovasságom oldalát. Egy körre lekötöm mindenképp, az pedig elég idő, hogy felőröljem a ghoul hordát. Szemből rohamozzák a világoskék goblinok, oldalból a malacok, másik oldalból pedig a vadorkok. Az összevont támadás olyan jól sikerült, hogy a 40-50 fős osztagból kb 10-12 figura maradt fönt.
Alul pedig egy elrontott belviszály teszt utána sqiugek nekipattogtak az éterieknek és lassan de biztosan CR-ből lerágták a szellemlovasokat.

Ez volt az a pont, amikor ráhagytuk. 5. kör körül járhattunk és a tornyot tartotta egy osztaggal. Kipiszkálni nem lett volna időnk, de azt leszámítva egy osztag kivételével mindent elsöpört a zöld áradat. Pontszámítás, veszteség összemérés most elmarad.
A küldetés szerint ők nyertek. De személy szerint én úgy éreztem, hogy mi nyertünk, a torony csak alibi. =D

És a végén kattintottunk egy fényképet ismét a jelenlevőkről.
Puszti, Hubi, Laci, Gorgatz, Bodri
 
És egy kis kellemes levezetőzene, ami az írás alatt ment:
www.youtube.com/watch

2 komment

Címkék: káosz vámpír szentes ork elf csatajelentés

A bejegyzés trackback címe:

https://ejgoblinsziv.blog.hu/api/trackback/id/tr813354856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aidor 2011.11.05. 08:53:17

Zsír lett!
Annyit javítanék: a káosz lovagok nem a pókot rohanták be, ha nem a kis gobbókat, mer a pókhoz amúgy se fértem volna be a fanatikusok miatt asszem, a gobbók hullottak, futottak, majd ügyesen beleüldöztem a mögöttük levő kőfalba, és 2 lovag kipurcant, aztán lelőtted a maradék knightot, végül a hősöm maradt csak belőlük.
A csatát meg nem ráhagytuk, hanem véget ért, mert ki lett dobva.

PUSZTI 2011.11.05. 13:05:53

True... True... Igazad van, elnézést kérek a ferdítését, a bal szárnyra nem igazán figyeltem, az a kollega dolga volt lényegében..
süti beállítások módosítása