Az Éjgoblin szív örökké dobog...

Warhammer. Puszti. Blog. Nagyjából össze is foglaltam ezt az oldalt. A terepasztalos kalandjaimat örökítem meg, okulásra, szórakoztatásra, elrettentésre.

Bretonnia vs. Dark elf 2000p

2012.11.09. 23:14 PUSZTI

Gorgatz kiszabadult egy délutánra a tanulásból és összemértük erőinket 2000 ponton. Idővel befutott Bodri is, aztán a csata után kipróbáltuk a skirmish rendszer merénylet küldetését.

kockák.jpg

Szóltam ellenfelemnek előre, hogy gunline sereggel jövök, mert
ad1: ez megközelíti a versenyseregek erősségét,
ad2: rá tudjon készülni, ki tudja védeni
ad3: baráti meccs, a lényeg, hogy élvezzük.

Bretonnia
12 lovag
12 lovag
50 fős paraszt blokk
2*5 pegazuslovas

Damsel lvl2 Vadak tana
Damsel lvl2 Élet tana
Lord pegazuson (emiatt hozhatott 2 osztag pegazuslovast)

Dark elf
4*10 számszeríjász
2 ismétlő nyílágyú
5 dark rider
5 coldone knight
5 hárpia
20 black guard

Master +D3A
Master pegazuson + no AS kard
Hag + caludron of blood
Sorceress lvl4 Fémek tana


Én hoztam a megszokott témát, sok sok kis egység. Össze kell hangolni őket, hogy működjenek, mert egymagában egyedül a black guard ütőképes, de azok is úgy hullanak, mint a legyek. Ellenben a sok kis osztag mozgékonyabb, illetve könnyebben föl lehet áldozni egy osztagot, ha arra kerül sor. Lerohan egy osztag íjászt? 105 pont. Na és? Belefér.
Nagy reményeket fűztem a varázslónőmhöz, mert a fémek tana szinte a bretonok ellen lett kitalálva, a pegazusos hős meg majd oldalról elkap valami páncélos osztagot és a no AS miatt megpucolja a lovagokat, nyerem a közelharcot, megfut, levágom.

Sajnos csak a batrep készítése közben tűnt föl, hogy nem lettek jelölve a nyílágyúk és a hárpiák, de nem lényeges. A két nyílágyú durrogtatott, apasztotta a kockákat, a hárpiák meg 4 kör táján megrohamozták Gorgi egyedül rohangáló generális lordját. Addigra már csak 1 seb maradt a pegazusában, azt matematikailag nem lett volna nagy dolog leverni, de nem sikerült. De, kiderült, hogy a lordnál van egy ASF kard!

Itt az első kör. Ellenfelem fölpakol a bal sarokba mindent, majd átadja a kezdést és imádkozik a Tó Úrnőjéhez az áldásért. A jobb oldalon úgy helyezkedem, hogy a Coldone-okkal tudjak rohamot jelenteni, a dark riderekkel pedig esetleg készen álljak egy támogató rohamra, ha nem érném el a Pegazus2 osztagot. A konzervnyitós hősöm is arra pozicionálom, mert ha kimanőverez, akkor felprédálja az egész tüzérségem, onnantól bukta a csata.
A bal oldalon jön a "breton vonat", mögöttük a talpasok. A pegazusok a szikla mögé vanguardolnak, majd első körben kiröpülnek. Pont a lovagok elé, lezárva ezzel a szorost. Illetve kitakarta a fő csapásmérő egységeit a tüzérségem elől.
Gorgatz célja az volt, hogy legyen line of sight, tudjon rohamozni, de máshol meg veszélyben lettek volna a Black Guard miatt.
Ellenfelemnek visszacsap a mágia: az egyik damsel nem bír a mágikus energiákkal és fölrobban. A detonáció levisz 2 lovagot és 8-10 parasztot. (nagysablon ha betalál egy szoros csatarendbe...)

1 kör.JPG

A jobb oldalon a dark riderek közelsége miatt a pegazusok nem tudnak menetelni, így vagy beállnak a harapófogómba, ami normális kockajárás mellett jó eséllyel bukta, vagy a ház oldalára állnak, hogy a hősömet lássák. A harmadik eset, hogy taktikusan visszavonulnak, amit gondolom ellenfelem azért nem akart, mert igen sok pont volt bennük és optimális esetben 2. körre már rohamozni kellett volna pegazusokkal. A második opció mellett döntött, mert nem tudta, hogy a hősöm mivel van fölszerelve. A master rohamozik, okoz 3 sebet, nem kap semmit, így a pegazusok bukják a közlharcot. Futás közben utoléri őket a hős és levágja. A CoK lovasság közben íven fordul vissza a csatába.

2. kör.JPG

Bal oldalon izzik a levegő. Ekkorra már a P1 osztag kb 10-12 "-re van a számszeríjászoktól. Azok remegő kézzel töltenek és leszednek 2 pegazust. Ettől ők bepánikolnak és keresztülfutnak a mögöttük levő lovagokon és parasztokon. Utóbbiak meglátva, hogy fut az elit, csatlakoznak és lendületből le is futnak a csatatérről.
Gorgi nem roppan meg, Az én varázslónőm 2 lovagot és a seregük zászlóhordozóját arannyá változtatja, amitől az ellenfél generálisa eszét (elront egy stupidity tesztet) veszti és bementel a lovagok rohamvonalába. (Ezt sajnos elfelejtettem bejelölni...)

3. kör.JPG
A jobb szárnyam nagy erőkkel átcsoportosítom.

Gorgatz következő körében rohamot jelent. Összecsap a pegazusos lordja az én pegazusos hősömmel. Epikus jelenet. A hősöm kap egy sebet, majd kiüti ellenfele alól a hátast és következő körben lefejezi a bretonn generálist.
A varázslónőm ezalatt arannyá változtatja a mostanra szingli bretonn kollegináját.
Ezalatt a lovagok berohanják az egyik íjászosztagot (valósághoz tartozik, hogy a Í2-t, de a szerkesztésnél nem emlékeztem, a képeket később néztem.) Gorgi abban bízik, hogy marad egy túlélőm, aki megfut. Akkor ugyanis tud utána a lovagosztagokkal fordulni. Én abban bízok, hogy utolsó szálig legázolják szegény íjászokat, mert az új szabályoknak hála, utána ott kell maradjanak.

4. kör.JPG

Eljött a black guard ideje! Roham! Elkapom a szélső lovagéket, lekaszabolok 3-4 figurát, mire ellenfelem kidobja a dupla egyest LD-re! Ezáltal odaragaszt a közelharcba, nem tudom megfuttatni. Úgy voltam vele, hogy már megérdemli szegény Gorgatz.
Az ő körében felprédál még egy íjászosztagot, én pedig fölmorzsolom a black guardokkal az L2 lovagosztagot. Ekkor mondta ellenfelem, hogy bedobja a törülközőt. Kézrázással álltunk föl az asztaltól.

5.  kör.JPG


Összeítés:
12 lovag - 300 pont kb.
12 lovag
50 fős paraszt blokk
2*5 pegazuslovas
Damsel
Damsel
Lord pegazuson

2*10 számszeríjász 200p
2*10 számszeríjász
2 ismétlő nyílágyú
5 dark rider
5 coldone knight
5 hárpia                   60p
20 black guard

Master
Master pegazuson
Hag + caludron of blood
Sorceress

1900 pont vs 270 -> Mészárszékre nyertek a dark elfek.

Vélemény:

  • Gorgatz nagyon beszorult egy sarokba. A katlan szájánál való föltorlódás miatt vesztett 1-2 kört. Ez bretonnal óriási érvágás. Tapasztalataim szerint velük menni kell, egyenesen, letarolni ami szemben van. Ha elkezd taktikázni, manőverezni, fogy az ideje, nem tud pontot hozni.
  • Pegazusokkal kihasználtam volna a 20"-es mozgásom és 2. körre beröpülök az íjászok, hadigépek mögé, azaz 3. körben tiszta roham, nekem pedig agyvérzés, hogy mit kezdjek velük. Nekiállok forgolódni, időt vesztek, összegabalyodok, két tűz közé kerülök. Szóval röviden: nekem rossz.
  • A mágia ismét egyhangúan az én oldalamra állt. 2 hősét változtattam aranyszoborrá, a harmadik maga robbant szét.
    Továbbra is azt állítom, erre nem szabad sereget építeni. Inkább ilyen kötelezően kidobott pont, hogy tudj az ellenfél mágiája ellen védekezni és esetleg mellé bejöhet 1-2 varázslat is.
  • A pegazusos-konzervnyitós hős remekül szerepelt! Ez ellen a sereg ellen lett kitalálva.
  • A CO és DR lovasságom kb semmit sem csinált, csak fenyegetett, meg kényszerpályára tolta a P2 osztagot. Arra pont jó volt. Két kis taktikai osztag (150+85 pont) sakkban tartott 250 pontnyi csapásmérő svadront.
  • Vérge elkalapáltam Gorgatzot. Eddig kb 2 döntetlenem volt ellene és 4-5 zakóm. Épp ideje volt már.

Szólj hozzá!

Címkék: sötételf bretonn

A bejegyzés trackback címe:

https://ejgoblinsziv.blog.hu/api/trackback/id/tr534893958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása